AnY-rBd

DoBrOdOsLi
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 RBD Wikipedija

Go down 
AuthorMessage
~*KiKkY_aNn!e*~
♥Admin Diva♥
♥Admin Diva♥
~*KiKkY_aNn!e*~

Posts : 67
Join date : 2008-09-12
Age : 23
Location : ~Dul & Annie paraciempre!~

PostSubject: RBD Wikipedija   Sat Sep 13, 2008 2:07 pm

RBD (čita se Ere-be-de) je pop muzička grupa iz grada Meksika u Meksiku. Popularnost su stekli glumeći u meksičkoj telenoveli Rebelde, u kojoj su svi glumili. Od osnivanja 2004. postali su jedna od komercijalno najuspešnijih muzičkih pojava na estradi Latinske Amerike. Pored španskog, svoju muziku promovišu i na portugalskom (za tržište Brazila) i na engleskom (za američko tržište). U periodu od samo 4 godine su prodali više od 25.000.000 albuma.

Dana 14. avgusta 2008. godine obljavljeno je da se grupa raspušta nakon završetka turneje Empezar Desde Cero. U okviru ove turneje RBD su održali koncert 7. septembra 2008. godine u Beogradskoj areni.
RBD svoju karijeru započinju 2004. godine dok su glumeli u telenoveli Rebelde. U decembru iste godine izašao je njihov debitantski album Rebelde . Prva 3 singla sa ovog albuma: Rebelde, Solo Quédate En Silencio i Sálvame, popeli su se na prvo mesto top-lista u Meksiku, dok je četvrti singl Un Poco De Tu Amor dostigao drugo mesto. Novembra 2005. godine izdali su album Rebelde (Edição Brasil), koji je u stvari isti album samo prepevan na portugalski za tržište Brazila. U julu 2005. godine objavljen je album i DVD Tour Generación RBD En Vivo, koji sadrže uživo izvođenje pesama sa prvog albuma na koncertu u Meksiku.

U oktobru 2005. godine objavljen je drugi album Nuestro Amor. Sva četiri singla sa ovog albuma: Nuestro Amor, Aún Hay Algo, Tras De Mí i Este Corazón, dostigli su prva mesta top-lista u Meksiku. Maja 2006. godine izdat je album Nosso Amor (Edição Brasil), koji je u stvari isti album samo prepevan na portugalski za tržište Brazila. Takođe, iste godine objavljen je album i DVD Live In Hollywood, koji sadrže uživo izvođenje pesama sa drugog albuma na koncertu u Los Anđelesu. Samo nedelju dana kasnije objavljen je još jedan DVD ¿Qué Hay Detrás de RBD?, koji sadrži skimke iz bekstejdža, uživo izvođenje 3 pesme i snimanje spota za pesmu Aún Hay Algo.

Novembra 2006. godine izašao je treći album Celestial. Objavljeni singlovi sa ovog albuma su: Ser O Parecer, Celestial i Bésame Sin Miedo. Samo mesec dana kasnije objavljen je i album Celestial (Versão Brasil), koji je u stvari isti album samo prepevan na portugalski za tržište Brazila. Album je propratio i izlazak DVD-ja Live In Río, na kom je snimak koncerta u Rio de Žaneiru. Godinu dana kasnije objavljen je još jedan album i DVD Hecho En España, koji sadrže uživo izvođenje pesama sa prvog, drugog i trećeg albuma u Madridu.

Manje od 2 meseca nakon objave trećeg albuma, objavljuju i četvrti album, ali prvi na engleskom jeziku Rebels. Zvanično je objavljen samo jedan singl: Tu Amor. Na albumu se nalazi 4 nove pesme i 8 pesama sa prethodna 3 albuma, ali prepevane na engleski.

U martu 2007. godine objavljen je prvi album-kompilacija La Familia, koji sadrži 9 najvećih hitova, novu pesmu Quiero Poder, kao i spot za tu pesmu.

U novembru 2007. godine izdat je i peti album, odnosno četvrti na španskom jeziku Empezar Desde Cero. Sa ovog albuma se mogu izdvojiti singlovi: Inalcanzable, Empezar Desde Cero i Y No Puedo Olvidarte.

_________________
Back to top Go down
View user profile
 
RBD Wikipedija
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AnY-rBd :: ReBeLdE :: O grupi-
Jump to: